PI Film Festival

geplaatst in: Blog, Zonder categorie | 0

Een keer per jaar op 14 maart wordt er wereldwijd π-dag gevierd. Een ode aan het wiskundige getal π ofwel afgekort 3.14. Al sinds 2009 wordt er in Pijnacker ook meegedaan aan deze viering in de vorm van het PI Film Festival. Iedereen kan hier aan meedoen. De bedoeling is dat je een filmpi maakt die exact 3.14 minuten duurt.

De afgelopen editie die op 11 maart plaatsvond (dit omdat het nou eenmaal het dichts bij 14 maart ligt en een zaterdag is) heb ik weer georganiseerd en daar ben ik trots op. 11 inzendingen deden hier aan mee en de creaties waren allemaal weer stuk voor stuk verbluffend, grappig, goed, origineel en professioneel.

Met 70 man aanwezig publiek werd bepaalt wie er met de publieksprijzen naar huis ging! Er waren prijzen te winnen op het gebied van “Origineelste Idee”, “Beste Techniek”, “Beste Acteerwerk”, “Beste Montage”, “Beste visuele effecten” en “Beste Soundmixing”.

Het programma kun je hier terugzien en de playlist met inzendingen van 2009 t/m 2017 hierzo.

Niet iedereen zet zijn creatie op youtube want een avond met zijn allen exclusieve filmpi’s kijken blijft toch wel speciaal. Ik bedank bij deze nogmaals alle deelnemers en ga voor volgend jaar 10.3. weer!

Enthousiast geworden? Meld je – als je dat nog niet gedaan hebt –  aan door een e-mail naar pi@detrucker.nl te sturen. Vermeld bij voorkeur ook de (werk)titel van je filmpi. We plaatsen je dan op onze mailinglijst zodat je op de hoogte blijft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *