Optimaliseren van je linkedin profiel

geplaatst in: Blog, web, Zonder categorie | 0

Een keer in de zoveel tijd moet je weer eens met je Linkedin profiel aan de slag. Bij mijn laatste aanpassing kwam ik er toevallig achter dat linkedin de url naar mijn persoonlijke profiel had aangepast. Heel vervelend want op aantal websites staat een hyperlink via deze url naar mijn profiel. Wellicht had ik het kunnen weten, want ik hou net als iedereen in deze wereld elke dag de changelog van Linkedin bij. Maargoed dit had ik dus even gemist.

Waar ik achter kwam is dat jezelf de url van je persoonlijke pagina kunt wijzigen. Dit levert je ook een zoekvoordeel op binnen externe zoekmachines zoals Google.

Even als voorbeeld de URL naar mijn persoonlijke pagina was https://www.linkedin.com/profile/view?id=52235725 dit heeft linkedin zelf een keer gewijzigd naar https://www.linkedin.com/in/bas-lijster-0115b115

Wat je kun doen is je profiel bewerken

edit profile1

En dan hier de URL aanpassen.

edit profile2

 

Dit zorgt ervoor dat jij je eigen persoonlijke ‘nette’ url hebt naar jouw profiel.

(Deze tip kom je trouwens ook bij andere artikelen tegen op internet) Ik heb er in ieder geval iets aan gehad!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *