De nationale week zonder vlees

geplaatst in: Zonder categorie | 0

Vlees = lekker. Ik eet het bijna dagelijks. Op mijn brood, bij de borrel en met bij een avondmaal. Voor mij is dit normaal. Toen ik ‘de nationale week zonder vlees’ voorbij zag komen op Facebook dacht ik, ik doe mee. De gedachte snap ik. De gehele bevolking op deze planeet kan niet evenveel vlees eten als ik. Onze planeet kan dat gewoon niet aan. Wanneer je één dag geen vlees eet bespaar je de 1740 gram CO2 uitstoot die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie* vlees. Aldus de mensen die dit onderzocht hebben. Maar wat eet ik dan allemaal? Lees het hier! Overigens is het puur toeval dat mijn vorige blog ook het thema een beter milieu begint bij jezelf heeft.

Maandag 5-3-2018

 • Ontbijt: 1 boterham met humus (tomaat basilicum) en oude kaas.
 • Lunch: 4 boterhammen met humus (tomaat basilicum) en oude kaas.
 • Middagsnack: een stuk speculaas en een appel.
 • Avondeten: salade met een oosterse groenteburger (van de Lidl).

Dinsdag 6-3-2018

 • Ontbijt: 2 boterhammen met humus (tomaat basilicum) en oude kaas.
 • Lunch: Een uitsmijter met kaas en salade.

Eerste “ik heb spijt moment” wanneer Nina (met wie ik lunch vandaag) een broodje pulled chicken met barbecue saus besteld. (#lekkerman) maar ik houd stand.

 • Avondeten: Gebakken aardappelen met ui en paprika en een groenteschnitzel van de Lidl.
 • Toetje: Beetje kwark

Woensdag 7-3-2018

 • Ontbijt: 2 boterhammen met oude kaas.
 • Lunch: Kibbeling.
 • Middagsnack: een appel.
 • Avondeten: pasta met courgette en vegaballen.

Donderdag 8-3-2018

 • Ontbijt: 2 boterhammen met oude kaas.
 • Lunch: 4 boterhammen met humus (tomaat basilicum) en oude kaas.
 • Avondeten: Een visburger van de mcDonalds.
 • Avondsnack: Een beetje kwark.

Vrijdag 9-3-2018

 • Ontbijt: 2 boterhammen met oude kaas.
 • Lunch: Patat met mayo
 • Avondeten: Uit eten bij Brocante. Vegetarisch menu van de chef. Pompoentaart.

Zaterdag 10-3-2018

 • Ontbijt: Afbak partymix 🙂 meet kaas, humus, eiersalade.
 • Lunch: Kaasbroodje van de plus.
 • Middagsnack: Verjaardag bij Sofie. Chips enzo
 • Avondeten: Tomatensoeppakket.

Zondag 11-3-2018

 • Ontbijt: Turks afbakbrood met kaas en eiersalade
 • Lunch: Wat brood
 • Avondeten: Pannenkoeken!

 

En dan is het alweer dinsdag. Ik heb de afgelopen week geen vlees gemist. Ook gisteravond hebben wij nog falafel op een pita gegeten. Conclusie ik ga meer genieten van mijn vlees maar het wel minder eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *