Help ik ben vader geworden!

geplaatst in: Blog | 1

Daar is ze dan. Emma! ♥ Negen maanden en een dag bij haar moeder in de buik gelegen, gedraaid en gehikt. Even ben ik alles vergeten wat andere vaders hebben gezegd. Wat ik bij bevallingcursus hebt geleerd. En wat ik zelf op internet heb opgezocht. ‘S avonds 21 september kom ik thuis samen met Michelle en Emma en we beseffen ons, we weten helemaal niet wat we moeten doen. Emma lijkt het allemaal niet uit te maken die slaapt wel, is net als haar moeder bekaf van de bevalling maar wij vragen ons toch bij elk geluidje af ‘help wat moeten we doen!’.

Gelukkig arriveert de kraamzorg. Miranda. Wat een held. In een paar uur leert zij ons de basis van het (ver)zorgen voor een baby. Kruiken, luiers, omkleden en voeding. Wij gaan slapen denken we. Het is zeker geen nacht die je normaal alleen in films ziet. Emma slaap als een Os, wij niet, maar gelukkig wordt het ochtend en is daar onze kraamzorg voor de rest van de week, Diana. Wat een held!

Kraamverzorgsters hebben echt een dankbaar beroep. Ik denk zeker als het je eerste is. Mijn geheugen is door het korte slapen echt veranderd in een zeef. We leren de administratie over voeding, temperatuur en verschoningstijden bij te houden en ons mooie kind begint na een paar dagen weer te groeien in gewicht.

Volgende puntje van de kraamweek. Bezoek plannen. Mamma’s en pappa’s krijgen een all times all access passe-partout. Ik (en Michelle ook) wil zoveel mogelijk van Diana leren dus na 16.00 (als zij weg is) lijkt de beste tijd. Agenda’s syncen, Check. De dagen komen weer op gang. Ik kijk de eerste voetbalwedstrijd met mijn dochter (Feyenoord verliest van Napoli met 3-1) geen beste eerste ervaring voor Emma. Gelukkig sliep ze het grootste gedeelte van de wedstrijd.

Het moedermelk geven, luier verschonen, vermaken, troosten en in bed leggen is na 4 dagen al vanzelfsprekend aan het worden. Emma lijkt het bij ons naar haar zin te hebben. We kunnen al om haar lachen als ze als een drama queen even moet wachten op haar melk en ook het gekrijs bij krampjes vinden we nog steeds zielig maar gelukkig weten we haar te troosten.

Diana neemt na een week kraamzorg afscheid en geeft ons het vertrouwen dat we dit kunnen. Wat een held. Het is geweldig bijzonder thuis. Michelle is gelukkig. Emma lijkt gelukkig (groeit als kool) en ik kan ook genieten van het gapen, niezen, wakker worden, huilen, het rondkijken en het laten van flinke harde winden 🙂

Checklist voor mannen die vader worden:

 • Download voor de bevalling de app Tuurlijk schatje. Tips en Feitjes!
 • Als je denkt dat je genoeg hydrofiel doeken hebt. Koop dan nog het dubbele.
 • Bereid je voor op wekkers van om de 3 uur.
 • Installeer dimmers in al je kamers.
 • Koop een Pyjama en pantoffels.
 • Je genoeg drinkglazen en koffiekopjes in huis hebt.
 • Pennen en geeltjes in huis hebt.
 • Liters wasmiddel in huis hebt.
 • Je geen betaalachterstand op je waterrekening hebt.
 • Je mag je kind aankleden in het ziekenhuis. Neem iets met wijde mouwtjes en pijpen mee en je lijkt gelijk een natuurtalent.
 • Kijk en luister veel naar je kind daar leer je van er zit geen handleiding bij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *